Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

30 de maig de 2023

Eleccions municipals 2023

Eleccions municipals 2023

7 cares noves al ple de l’Ajuntament 2023-27, que es constituirà el 17 de juny

Joaquim Aguilar
D'esquerra a dreta: Cesca Domènech, Magda Franquesa, José Ballesteros, Kilian Santiago, Bàrbara Anglí, Pere Ramoneda i Joaquín Briones

El dia 17 de juny, moment en què arreu se celebraran els plens de constitució dels nous consistoris, a Premià de Mar prendran possessió del seu càrrec fins a 7 nous regidors.

Al grup municipal d’Estimem Premià, guanyador dels comicis i que comptarà amb 7 electes, hi trobem en els llocs 5 i 7, respectivament, la Cesca Domènech i la Magdalena Franquesa. Pel que han explicat els mateixos partits durant la campanya, Domènech és llicenciada en Ciències Polítiques i Administració i ha estat directora general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, mentre que Franquesa és auxiliar veterinària, presidenta de l’AFA de l’escola El Pilar i directiva del CE Premià. 

A la 2a força del nou plenari, el PSC, hi trobem dos nouvinguts, que eren els números 2 i 4 de la llista: José Antonio Ballesteros i Kilian Santiago. Tots dos estan vinculats al món educatiu: Ballesteros és mestre d’educació primària i Santiago és cambrer i estudiant d’educació infantil. Al grup d’ERC trobem la 5a cara nova del ple: la Bàrbara Anglí, número 2 a la llista republicana. Anglí és traductora i treballa en una entitat cultural. També trobem una cara nova a Crida Premianenca: en Pere Ramoneda, que és tècnic de manteniment al sector farmacèutic. I per últim, com diem, un nou regidor que no és nou ni de bon tros: Joaquín Briones, el representant del PP, que torna després de 4 anys fora del ple però que ja va ser regidor del 2007 i fins el 2019. Briones té estudis de dret però treballa com autònom en el sector de la paqueteria.

Aquestes són les cares noves que supliran els 7 regidors que marxen i que ens van dir adéu al ple del mes de maig: Roc Monfort, Daniel Torras i Sandra Rivera (ERC), David Gutiérrez (PSC), Sebastià Caba (Crida) i les regidores de Ciutadans Raquel Solana i Nieves Avendaño.

Afegim d’altra banda que des del dia 27 de maig i fins el dia que prenguin possessió els nous regidors, d’acord amb el que disposa la Llei orgànica del règim electoral general (LOREG) els regidors que conformen actualment la corporació municipal continuaran en les seves funcions únicament per a l’administració ordinària de l’Ajuntament, mantenint-se però les delegacions de l’alcalde tant en els regidors/es com en la Junta de govern local. Així doncs, des d’ahir 29 de maig tots els actes administratius que es dictin hauran de ser signats “en funcions”. Així mateix, es continuaran celebrant sessions ordinàries de la Junta de govern local fins al dia 7 de juny ja que la sessió que es convocarà per al dia 14 de juny serà únicament per a l’aprovació de l’acta de la última sessió.

Més notícies

Cultura