Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 de juny de 2024

Medi Ambient

Medi Ambient

4 dels 8 parcs solars que s’han estat instal·lant enguany a edificis públics ja ofereixen energia a l’equipament que els acull

Joaquim Aguilar
Plaques solars al terrat del centre cívic (foto: Ajuntament de Premià de Mar)

Quatre dels edificis públics on s’han estat instal·lant plaques fotovoltaiques aquest any ja generen llum per a l’autoabastiment. N’informava ahir l’Ajuntament: són les plaques del Centre Cívic, de l’Espai L’Amistat, de Can Roura i l’ampliació que s’ha fet a Ca l’Escoda. La resta dels equipaments (que s’han instal·lat a la biblioteca, al Museu de l’Estampació i a l’escola bressol municipal), diuen, han de començar a funcionar de manera imminent. 

L’Ajuntament recorda que tot plegat s’emmarca dins un projecte que suposarà instal·lar parcs fotovoltaics a 20 equipaments municipals, 2.620 plaques en total que produiran prop d’1 milió i mig de kWh anuals (1.453.296) que és l’energia equivalent al consum elèctric mitjà de 454 llars. Dels 8 equipaments on s’ha treballat ara, els que encara no funcionen seràn d’autoconsum compartit (és a dir, que el seu excedent servirà per altres equipaments).

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura