Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

24 d'abril de 2024

Política

Política

Neix un nou cicle de Memòria Històrica impulsat per ERC Premià de Mar que en el seu primer capítol versarà sobre Guerra Civil en clau local i comarcal

Joaquim Aguilar
Secció del cartell d'Helios Gómez que s'ha utilitzat per la imatge del cicle

Aquesta setmana neix un nou cicle impulsat per ERC de Premià de Mar dedicat a la Memòria Històrica i al reconeixement de les víctimes del franquisme que, segons anuncia aquesta formació, tindrà un caràcter anual i versarà sobre diferents aspectes inscrits en aquesta temàtica. Escoltem la Núria Mulet, d’ERC de Premià de Mar:

Segons ens diuen, la iniciativa del cicle parteix de les voluntats que fixava una moció d’aquest grup que es va aprovar al ple municipal el novembre de 2022, i que s’havien de materialitzar ja l’any 2023 però que va quedar en suspens a causa de la convocatòria electoral. Enguany sí que se li dóna curs i aquest primer capítol es dedicarà a la Guerra Civil en clau premianenca i maresmenca. Constarà d’una taula rodona el dia 3 de maig que s’acompanyarà d’una exposició que ja podrem visitar a partir de demà a la biblioteca. Mulet ens presenta els 4 ponents que participaran en la taula rodona i els temes que abordaran; són la Margarida Colomer, el Gonzalo Berger, el Jordi Peralta i el Toni Civit:

L’acte es farà com diem el 3 de maig a l’Amistat a partir de les 7 del vespre, i s’oferirà al públic de fer preguntes als ponents. Pel que fa a l’exposició, que es podrà visitar a la biblioteca entre el 25 i el 30 d’abril, es tracta d’una mostra itinerant impulsada per la Fundació Irla i duu per nom ‘Pioneres del Municipalisme Feminista (1934-1939)’, i s’hi reivindiquen i commemoren les eleccions municipals celebrades a Catalunya el 14 de gener de 1934, les primeres d’aquest àmbit en què les dones poden votar. 

ERC ha volgut agrair el suport per la creació d’aquest cicle a la Fundació Irla i també a l’Associació Cultural Helios Gómez, que està presidida per Gabriel Gómez, fill de l’artista Helios Gómez i membre de l’agrupació local d’aquest partit. Helios Gómez firma la imatge que s’ha adoptat pel cartell d’aquest cicle de Memòria Històrica, un dibuix que va fer per la revista L’Opinió, editada per ERC l’any 1936.

Escolta les declaracions de la Núria Mulet:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura