Els Butaca tornen a casa

Moment de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i l'Associació Premis Butaca (Foto: Carles Solé)

La gala dels Premis Butaca en les seves tres pròximes edicions es farà a Premià de Mar i es farà al Pavelló Municipal, com havia passat durant les primeres 10 edicions d’aquest esdeveniment que va néixer justament aquí l’any 1995 i que, 27 edicions després, ha esdevingut un referent en l’àmbit teatral entre altres coses per ser, des de l’inici, un certamen que s’atorga per votació popular. I un certamen, com recordava avui l’alcalde Rafa Navarro en l’acte de signatura del conveni, que es va gestar a Ràdio Premià de Mar. Escoltem Navarro, que expressa la seva il·lusió i que afirma que no ha estat fàcil fer realitat una antiga reivindicació dels premianencs:

Com diem aquest matí s’ha signat el conveni que estableix que aquestes 3 pròximes gales es faran al nostre municipi, i que -segons ha remarcat l’alcalde- posen de manifest un compromís ferm del consistori amb la cultura i el teatre. També ha anunciat que la gala s’acompanyarà d’altres activitats en el marc del que anomenarem ‘La setmana dels Butaca’

També han parlat el president de l’Associació Premis Butaca, Valeri Viladrich, i el director Toni Martín. El primer ha posat en valor que esdeveniments culturals d’aquesta dimensió escapin una mica del ‘barcelonacentrisme’ dominant

I Toni Martín -que també ha reconegut estar molt il·lusionat amb el retorn a casa- ha explicat el per què del retorn també al pavelló municipal: es farà per recuperar l’atmosfera de convivència entre actors i espectadors que hi havia a les primeres gales:

Recordem que la gala va marxar de Premià de Mar l’any 2005 i han tornat dues vegades: l’any 2008 i l’any 2020, en aquest segon cas, però, en una versió de circustàmcies a causa de la pandèmia, amb l’Espai l’Amistat sense públic i transmissió online. L’any 2021, ja amb moltes menys restriccions, la gala es va fer a Mataró, moment en què tant el consistori mataroní com l’associació Butaca van insinuar en roda de premsa que la societat Butaca-Mataró podria allargar-se en el temps: finalment no ha estat així. El Conveni que avui s’ha signat estipula, entre altres coses, que l’Ajuntament farà una aportació anual de 25.000€ a l’Associació Premis Butaca per l’organització de l’esdeveniment.

Translate »