Segueix-nos!

Francesc Triola

23 de setembre de 2022

General

General

Desapareix l’Associació d’Artistes Plàstics de Premià de Mar

Francesc Triola

Premià de Mar s’ha quedat sense l’Associació d’Artistes Plàstics. Segons ens ha explicat qui en va ser l’últim president, Josep Maria Font, després de morir la seva predecessora Mercè Arbolí es va celebrar una reunió on es va posar de manifest fins a quin punt s’havia perdut massa social i també la dificultat perquè algú agafés les regnes de l’entitat. Escoltem Font, que descriu l’evolució de l’associació durant els últims anys:

Segons ha indicat Font, sense les quotes de socis, l’única font d’ingressos era el que pagaven els artistes per exposar, però la tarifa era de 140€ per mostra i això no donava per pagar el lloguer del local. Com diem, arran de la pèrdua de la Mercè Arbolí qui n’havia estat el primer president, Antoni Bachs, va convocar una assemblea on, d’alguna manera, es va consumar la dissolució:

Ja els últims temps de l’entitat, en vida de Mercè Arbolí, van transcendir converses amb l’Ajuntament per obtenir la cessió d’una sala on fer les exposicions, i d’aquesta manera eliminar el llast del lloguer. Josep Maria Font ha explicat que aquestes converses encara duren i que estan força avançades amb la idea que la sala s’ubiqui a la planta baixa de l’antic Ajuntament. Segons Font això podria ser un revulsiu perquè ara els artistes no haurien de pagar per exposar:

L’Associació d’Artistes Plàstics de Premià de Mar es va fundar l’any 2000 i n’han format part artistes molt notoris del municipi; a més dels esmentats, persones com Joan Gómez, Pilar Roch, Joan Antoni Sòria, Imma Cisa o Esther de Prades. A més de les exposicions quinzenals, l’entitat ha organitzat tradicionalment el Concurs de Pintura de Festa Major i durant uns anys van celebrar homenatge a artistes històrics vinculats al municipi. 

Més notícies

Cultura