Segueix-nos!

Francesc Triola

11 d'octubre de 2022

General

General

Aquest dissabte es lliuren els premis de l’Artador 2022, que manté la plaça Salvador Moragas com a escenari

Francesc Triola

Aquesta setmana se celebra l’acte de lliurament de premis de la 7a edició de l’Artardor, el certamen que inclou concursos artístics en les categories de pintura, escultura, fotografia i vídeo. Es farà dissabte de nou a la plaça Salvador Moragas i de nou s’acompanyarà l’entrega de premis de diverses propostes lúdiques i culturals.

L’esdeveniment continua, doncs, lluny del carrer de Sant Antoni, que és on es va fer els primers anys del concurs: la pandèmia i les restriccions van aconsellar traslladar-ho a la plaça Salvador Moragas (arran del Museu d’Estampació) i tot i que des de la regidoria de cultura es va manifestar la voluntat de tornar al nucli antic, finalment no ha estat així. Segons ha dit avui la regidora de cultura Elisenda Busquets, l’espai del Gas ofereix millors condicions per a l’exposició de les obres i per les activitats complementàries:

Durant el període d’inscripcions al concurs es van inscriure 107 obres de 78 artistes. Amb tot, però, alguns dels inscrits no van arribar a presentar cap obra i finalment es compta amb 98 treballs a concurs. D’aquests, n’hi ha 26 en pintura, 6 en escultura, 64 en fotografia i 2 en vídeo. De cada modalitat hi haurà 3 guanyadors: un primer premi de 500 euros, un segon de 300 i també un premi d’autor local amb una dotació de 300 euros. Es lliuraran a dos quarts de 9 del vespre i s’exposaran totes les obres presentades, i l’acte s’acompanyarà, des de les 5 de la tarda, tallers artístics a càrrec de Santi Domínguez i Marta Poca, música, passi de fotografies a càrrec del Grup Fotogràfic Argent, projecció de vídeos, i fins i tot una cursa d’orientació per a les famílies.

Escolta les declaracions de l’Elisenda Busquets:

Més notícies

Cultura