Segueix-nos!

Francesc Triola

28 de setembre de 2022

General

General

Pere Fabrés: “les noves conserves dels horts socials són producte 100% premianenc i 100% social”

Francesc Triola

L’impulsor i coordinador dels horts socials de Premià de Mar, Pere Fabrés, s’ha mostrat avui molt satisfet que s’hagi fet realitat la producció de la primera conserva provinent d’aquesta explotació. Fa dues setmanes que s’han elaborat i han arribat al DISA 650 ampolles de crema de carbassó, una nova línia d’acció dels horts que, com ha explicat Fabrés, es va idear ja fa temps perquè moltes hortalisses es quedaven sense sortida a l’estiu i s’acabaven fent malbé:

Després de tenir la pensada, l’equip dels horts socials va contactar amb l’associació Espigoladors, amb qui es va pactar que s’ocuparien del processat:

Les cremes (que de moment són de carbassó però que en el futur podrien ser d’altres hortalisses) segueixen el mateix recorregut que tot allò que surt dels horts: van a parar al centre DISA i formen part del paquet de productes que es lliura a les famílies usuàries.

Els horts socials, que se situen en una finca d’uns 1000m2 arran del Torrent Castells, van començar a funcionar l’any 2016 impulsats pel mateix Pere Fabrés i compten amb el suport de l’Ajuntament i de Càritas. La seva principal comesa és oferir ocupació i formació a persones en risc d’exclusió social, però en un moment donat es va considerar que les collites es donessin al DISA i a altres entitats d’atenció social. Fabrés ha fet un balanç immillorable d’aquests gairebé sis anys de vida del projecte:

Mira l’entrevista a Pere Fabrés:

YouTube player

Més notícies

Cultura