El Revela’T del 10è aniversari parlarà del temps que fuig i homenatjarà Joan Fontcuberta, un referent nacional que hi tindrà una exposició inèdita

Una de les obres de l'exposició que ha produït Joan Fontcuberta pel Revela'T (Font: Revela't)

El Revela’T del 10è aniversari ja s’ha començat a anunciar. El festival de fotografia analògica que acull Vilassar de Dalt des de l’any 2012, i que d’ençà de la pandèmia s’ha traslladat del mes de maig al mes de setembre, es farà concretament del 9 de setembre al 2 d’octubre, i com ha passat els últims anys, tot i que el gruix de les activitats tindrà lloc a Vilassar (que acollirà 36 exposicions), novament es farà el Revela’T Circuit, que portarà també mostres a Barcelona a 12 altres poblacions. 

El fet que hagin passat 10 anys des de la primera edició del festival ha motivat que l’organització (com s’explica al vídeo promocional, que aquest any és obra del jove Pol Garcia Prat) prengui com a referència temàtica, justament, el temps, i el lema que presidirà el festival és ‘Tempus fugit’. 

Ens anuncien exposicions, entre moltes d’altres, d’Alessandra Sanguinetti, fotógrafa de la agencia Magnum, una exposició sobre la Guerra Civil de Joaquín Paredes (màxim exponent espanyol de les técniques del segle XIX), una gran retrospectiva dedicada a Luis González Palma, o una proposta que conjuga fotografía i poesia amb dues firmes japoneses de referència com Tomoko Nagakawa i Jun Shiraoka. Però potser el reclam més cridaner d’enguany, i de quilòmetre zero, és l’homenatge que es farà a l’artista, teòric, comissari, editor, divulgador i un dels grans renovadors de la fotografia a Catalunya Joan Fontcuberta: hi tindrà una exposició inèdita i produïda especialment pel festival (inspirada en la figura del dinosaure), serà l’encarregat d’oferir la conferència inaugural el 16 de setembre a La Massa i rebrà el Distintiu de Plata de Revela’T 2022.

Tot i que les exposicions s’obriran al públic el 10 de setembre, el cap de setmana principal serà els dies 16, 17 i 18 de setembre, en què les exposicions coincidiran amb el Market Fotogràfic i les Jornades Professionals. El dia 1 d’octubre es farà la gran festa del 10è aniversari oberta a tothom.

Translate »