Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 de juny de 2022

Comarca

Comarca

Avui s’exposa i es debat a Mataró l’informe sociolíngüístic que, un cop treballat a tot el territori, ha de desembocar en el nou Pacte Nacional per la Llengua

Joaquim Aguilar

Aquesta tarda es presenta a Mataró, a Can Palauet, l’informe acadèmic Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana, el treball de diagnosi que ha de desembocar en el Pacte Nacional per la Llengua. Des del febrer passat s’està duent a terme un procés participatiu a partir de sessions de presentació territorials d’aquest informe. Tot plegat, un procés impulsat i coordinat per la Secretaria de Política Lingüística i la Comissió Tècnica de Política Lingüística juntament amb institucions com el Consorci per a la Normalització Lingüística i entitats de diversos sectors. L’informe va ser elaborat a principis d’any per set acadèmics de diverses universitats catalanes i de l’Institut d’Estudis Catalans, i ara, a més de divulgar-lo, s’hi vol reflexionar i captar aportacions de la societat civil (també a través del web pacteperlallengua.gencat.cat). La previsió és que a la tardor d’enguany s’assoleixi un acord en el marc del grup de treball pel Pacte Nacional per la Llengua i que el desembre es pugui signar un document que serveixi com a base per al futur pla de política lingüística. 

L’estudi respon a l’encàrrec derivat d’una resolució del Parlament de Catalunya que el setembre de 2021 va instar el Govern a promoure un pacte nacional per la llengua i encarregar una recerca universitària per fer un diagnòstic sobre el coneixement i els usos de del català en diversos àmbits socials. Els propòsits del pacte són incrementar el nivell de coneixement de la llengua, facilitar-ne al màxim l’ús en tots els sectors així com potenciar que se’l facin seu les persones que no el tenen com a llengua de partida. 

A l’acte d’avui a Can Palauet hi assistirà el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila.

Etiquetes:

LLengua | Mataró

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura